BOGOTA - In de Colombiaanse hoofdstad Bogotà zijn vrijdag zeker twee mensen lichtgewond geraakt als gevolg van een explosie. De gewonden vielen in of vlak bij het hoofdkantoor van de procureur-generaal van Colombia. In dezelfde buurt bevindt zich ook de Amerikaanse ambassade.
Een woordvoerder van de politie liet weten dat er drie explosies te horen waren. Het is nog niet met zekerheid vastgesteld dat het gaat om een aanslag, maar volgens de eerste berichten zou de Farc, de grootste guerrillagroepering in Colombia, achter de explosies zitten. Een andere politiewoordvoerder liet weten dat rebellen vanuit een rijdende auto drie mortiergranaten naar het gebouw van de openbaar aanklager zouden hebben gegooid. De bommen kwamen terecht op een grasveld voor het gebouw en veroorzaakten nauwelijks materiële schade.

De Colombiaanse minister van Justitie Fernando Londono verklaarde dat er geen bewijs is dat het ging om een aanslag op het kantoor van de openbaar aanklager. Volgens een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken is het onwaarschijnlijk dat de Amerikaanse ambassade het doelwit was. Hij wees erop dat er niemand gewond is geraakt die banden met Amerika had en dat geen Amerikaanse eigendommen zijn beschadigd.