De Miss World-verkiezing in Nigeria is afgelast. De datum van 7 december blijft behouden, maar de schoonheidswedstrijd zal niet plaatsvinden in Nigeria, zoals voorzien, maar wel in Londen. Dat hebben de organisatoren vrijdag besloten, na bloedige rellen die in de stad Kaduna al aan meer dan 100 mensen het leven hebben gekost.
,,De beslissing is genomen na overweging van alle betrokken vraagstukken en bovenal in het algemene belang van Nigeria en van de vrouwen die aan deze editie deelnemen'', verklaarden de organisatoren in een mededeling.

Doclot naar Londen

In een kort interview vrijdagnacht zei Miss België-organisatrice Cécile Muller dat ze blij was met de verhuis van de schoonheidswedstrijd naar Londen: ,,Op vlak van veiligheid, is dat een goede zaak.'' Muller wist zaterdag te melden dat Sylvie Doclot ook in Londen de Belgische kleuren bij de Miss World-verkiezing zal verdedigen. Doclot is eerste eredame van de huidige Miss België, Ann Van Elsen en was naar Nigeria afgereisd als vervangster van Van Elsen, die de verkiezing daar boycotte.

Ann Van Elsen heeft begrip voor de beslissing van Muller: ,,Ik had dit verwacht en eerlijk gezegd is het ook de gemakkelijkste oplossing aangezien Sylvie al een tijdje bezig is met de voorbereidingen en de repetities voor de Miss World-verkiezing. Ik had wel liever gezien dat de Miss Worldverkiezing helemaal werd afgelast en dat elke miss in haar eigen land een benefiet organiseerde voor de slachtoffers in Nigeria'', aldus Van Elsen.