Opvolger Jörg Haider was ook zijn minnaar
Stefan Petzner en Jörg Haider Foto: reuters
Stefan Petzner (27) heeft in een radio-interview bekend dat hij de minnaar was van Jörg Haider (58). De Oostenrijkse politicus kwam op 11 oktober om het leven bij een auto-ongeluk. Hij was getrouwd en had twee kinderen.
Petzner, die Haider opvolgde als leider van de rechtspopulistische partij BZÖ (Bündnis Zukunft Österreich), vertelde op de Oostenrijkse radio over zijn speciale band met de rechtse politicus. 'Onze relatie ging veel verder dan vriendschap. Jorg en ik hadden een heel speciale band, hij was de man van mijn leven', zei Petzner. Volgens hem had de vrouw van Haider geen bezwaar tegen hun relatie. 'Ik hield van hem op een heel andere manier, en zij begreep dat', aldus Petzner.

De 27-jarige Petzner was al jaren een vertrouweling van Haider. Sinds 2004 was hij ook zijn woordvoerder en in 2006 werd hij secretaris-generaal van de BZÖ. De conservatieve partij zit intussen erg verveeld met de hele zaak. Volgens verschillende bronnen zal Petzner binnenkort zijn ontslag krijgen.

Eerder raakte al bekend dat Haider op de avond van zijn dood samen met Petzner een feestje had bezocht in Klagenfurt. De twee zouden er ruzie gemaakt hebben, waarna de politicus het feestje alleen verliet. Op de terugweg ging hij met zijn wagen van de baan. De auto ging verschillende keren over kop en Haider was op slag dood. Uit het onderzoek van de politie bleek dat hij gedronken had en op het moment van het ongeval veel te snel reed.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig