LOS ANGELES - Steve Buscemi en Daniel Bruehl voegen zich bij de cast van 'John Rabe', een film gebaseerd op het waargebeurde verhaal over een Duitse zakenman die meer dan 200.000 Chinezen van de dood redde tijdens de slachting in Nanking in 1937.
De film, waarvan de opnames vorige week zijn gestart in Shanghai, kan rekenen op een internationale cast, met onder andere de Franse actrice Anne Consigny, de Chinese sterren Lu Huang en Zhang Jingchu, en Teruyuki Kagawa en Akira Emoto uit Japan.

De Duitse acteur Ulrich Tukur geeft gestalte aan John Rabe, een lid van de Nazipartij en werknemer van Siemens. In 1937 vestigde Rabe een veiligheidszone in het westelijke deel van Nanking waar de burgerbevolking kon schuilen voor het vijandelijke Japanse keizerlijke leger. De ontelbare verkrachtingen, plunderingen, brandstichtingen en moorden, in de geschiedenisboeken genoteerd als de ’Rape of Nanking’, hebben het leven gekost aan ongeveer 300.000 mensen.

De Amerikaanse acteur Steve Buscemi kruipt in de huid van de Amerikaanse dokter Robert Wilson, die tijdens de bezetting in Nanking verbleef om burgerslachtoffers op te vangen.