Verdachte juweliersmoord wou zelfmoord plegen
Foto: cvg
DENDERMONDE - De aangehouden verdachte in de roofmoord op de juwelier in Lede, de 23-jarige Mustapha A. uit Sint-Gillis, heeft in de cel geprobeerd zelfmoord te plegen.
De jongeman kreeg verzorging en is aan de beterhand, zegt parketwoordvoerder Pascal Persoons. Het parket geeft verder geen informatie over de zelfmoordpoging. Op welke manier de verdachte zelfmoord wou plegen, wil de parketwoordvoerder niet meedelen.

De man zou naar het ziekenhuis van Dendermonde gebracht zijn, maar dat wil het parket niet bevestigen.

Mustapha A. blijft intussen ontkennen iets met de zaak te maken te hebben. Vrijdag verschijnt hij voor de raadkamer in Dendermonde. Die zal over zijn verdere aanhouding beslissen. Als zijn toestand dat niet toelaat, kan Mustapha A. voor de raadkamer vertegenwoordigd worden door zijn advocaat.

Het parket vermoedt dat Mustapha A. de bestuurder was van de vluchtwagen en dat er nog twee daders op de vlucht zijn. De ondervraging van Mustapha A. leverde voorlopig geen sporen op naar de andere daders, zei procureur des Konings Christian Du Four vanmorgen.

,,De verdachte ontkent de feiten en zegt geen weet te hebben van daders of mededaders. De zoektocht naar de andere betrokkenen heeft totnogtoe niets opgeleverd.'' Meer details over de resultaten van de autopsie op het slachtoffer maakt het parket nog niet bekend.

Brutale overval

De 58-jarige juwelier Eddy Sabbe is zaterdagavond tijdens een brutale overval in Lede om het leven gekomen. Even voor zes uur wou Sabbe zijn zaak in het centrum van Lede sluiten. Een buurvrouw zag hoe twee mannen, die zich verdacht gedroegen, de winkel binnendrongen terwijl een derde bleef zitten in een donkergroene Rover die vlakbij geparkeerd stond. Zij verwittigde de politie die snel ter plaatse was.

Toen politieagenten de winkel binnendrongen, namen de twee overvallers de vlucht langs de achterzijde van het gebouw. De agenten troffen de juwelier levenloos aan in een kamer achter de winkelruimte.

Mustapha A. werd een uur na de overval opgepakt, twee andere zijn voortvluchtig.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig