MAASMECHELEN - Een dertigtal Maasmechelse scholen, van kleuteronderwijs tot het middelbaar onderwijs, werden vanmorgen preventief ontruimd, omdat er zondagavond een anonieme beller een dreigtelefoon verspreid had. De politie heeft tijdens de ontruiming echter niets verdachts gevonden. Er gebeurden evenmin verdachte feiten. De toestand is genormaliseerd en alle scholen werden opnieuw vrijgegeven.
Een persoon had vanuit een telefooncel naar de centrale van de federale politie in Hasselt gebeld dat er maandag tussen 9.30 uur en 10.30 uur in een van de scholen in Maasmechelen iets ernstigs zou gaan gebeuren. De beller pleegde het telefoontje vanuit een openbare telefooncel in de gemeente, zo heeft commissaris Patrick Buskens van de lokale politie bevestigd.

De lokale politie wou alle risico's uitsluiten en daarom werd de preventieve maatregel genomen om alle scholen met in totaal een paar duizend leerlingen te ontruimen.

Om 9.30 uur klonk in de scholen het alarmsignaal, waarop de kinderen en jongeren met hun persoonlijke spullen naar buiten moesten gaan. Vooral in de kleuter- en lagere scholen gingen de kinderen een wandeling maken.

Het parket van Tongeren werd zondagavond al verwittigd en er werd een sporenonderzoek uitgevoerd in de bewuste telefooncel. De oproep is op band opgenomen en aan de hand van de stem kon afgeleid worden dat het mogelijk om een jonge adolescent gaat. De speurders sluiten niet uit dat de beller zelf in een middelbare school les volgt.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig