De Amerikaanse actrice Mackenzie Phillips heeft een autobiografie geschreven waarin ze onder meer schrijft over haar drugsverslaving en de incestieuze verhouding met haar vader. Phillips is de dochter van zanger John Philips en speelde op jonge leeftijd mee in de film American Graffiti.

De 49-jarige Phillips die een drugsverslaving, verschillende arrestaties en scheiding achter de rug heeft, schrijft in het boek High on Arrival hoe ze verkracht werd door haar vader op de avond voor haar huwelijk met Jeff Sessler, een crewlid van de Rolling Stones. Ze was toen 19 jaar oud en zowel zij als haar vader waren zwaar onder invloed van drugs. Nadien had de zanger van de groep 'The Mamas and the Papas' nog twee jaar lang een incestueuze relatie met zijn dochter.

'De avond voor het huwelijk kwam mijn vader opeens langs. Hij wilde dat ik het trouwfeest zou afblazen. Door de drugs ben ik daarna buiten bewustzijn geraakt. Het enige dat ik nog weet, is dat ik wakker werd en merkte dat mijn vader seks met mij had', zegt Phillips aan het Amerikaanse showbizzblad People.

Het leven van Phillips liep volledig uit de hand in 1980 toen ze omwille van haar drugsgebruik ontslagen werd uit de sitcom 'One Day at a Time'. Hetzelfde jaar ging ze met haar vader naar een ontwenningskliniek. Hun seksuele relatie werd 'een gewoonte'. Haar vader stelde zelfs voor om naar een land te vluchten waar incest niet strafbaar is. John Phillips overleed in 2001.

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig