''Osama Bin Laden is dood''
Volgens een Franse krant is de meest gezochte terrorist op aarde vorige maand overleden
PARIJS - De Saoedische geheime dienst zou hebben vastgesteld dat Osama bin Laden, de leider van het terroristennetwerk Al-Qaeda, in augustus overleden is aan tyfus. Dat schrijft de Franse regionale krant L'Est Republicain zaterdag op zijn website.
De krant stelt zich te baseren op een document van de Franse geheime dienst DGSE. Die zou president Jacques Chirac donderdag op de hoogte hebben gesteld van het Saoedische rapport.

Volgens het DGSE-document heeft de Saoedische geheime dienst, volgens een doorgaans betrouwbare bron, de informatie verkregen dat Osama bin Laden dood is. De leider van Al-Qaeda zou gestorven zijn na een hevige aanval van tyfus, op 23 augustus 2006 in Pakistan.

Nog volgens het document was door de geografische isolatie van bin Laden medische bijstand onmogelijk. Bronnen in Pakistan en Europa, die de activiteiten van Al-Qaeda van nabij volgen, noemden het bericht zaterdag ''weinig betrouwbaar''.

Bin Laden wordt beschouwd als het brein achter de aanslagen van 11 september 2001 in de VS, die 3.019 doden maakten. Hij is de meest gezochte mens op aarde.