Moeskroen verdiend naar maximum
Foto: photo news
Moeskroen won op basis van een sterke tweede helft verdiend van KV Mechelen en behoudt zo het maximum. Mechelen zag een 0-1-voorsprong snel verloren gaan en miste net voor de rust een strafschop. De bezoekers misten hun start en kijken zo al tegen een achterstand aan.
In een gesloten wedstrijdbegin was er enkel een kans voor Ouali. Mechelen duwde het gaspedaal dieper in vanaf de twintigste minuut.Volders kwam enkele keren gevat tussen. De druk resulteerde echter toch in een verdiend doelpunt van Geudens op corner.

Lang konden de bezoekers niet genieten, want Custovic krulde de bal heerlijk in doel na een individuele actie. Tumult alom toen de gehaakte Sapina botste met doelpuntenmaker Geudens en deze met een wellicht zware blessure diende afgevoerd te worden. Net voor rusten kreeg Mechelen een strafschop toegewezen die knap gered werd door Volders.

Moeskroen kwam alerter uit de kleedkamer met kansen voor Lepoint en knap doorzetten van Custovic die echter werd teruggefloten na een botsing van doelman Renard met de eigen verdediger Chen. Na bijna een kwartier kreeg Oussalah een pas van Assou-ekotto en scoorde overhoeks. Moeskroen bleef dreigen. Ouali miste echter alleen voor doel, nadat Renard de poging van Custovic redde. Het ging geregeld op en af met kansen voor Ouli en voor Asare die het niet afmaakte bij de bezoekers.

Een kwartier voor het einde bediende Baseggio Custovic met een prachtige assist die al even mooi door laatstgenoemde werd afgewerkt. De thuisploeg hield de druk hoog en creëerde nog kansen via Custovic en Jaycee Akwani, tot tweemaal toe. Mechelen dreigde nog even via Rossini, maar die schoot verbaasd over de bal. De thuisploeg kon de wedstrijd rustig uitspelen en op die manier de drie punten en het maximum aan huis houden.