De Amerikaanse regering zal voorstellen 7,6 miljard dollar (5,6 miljard euro) te spenderen aan verbetering van het dijkenstelsel rond New Orleans. De regering wil daarvan het grootste gedeelte uit federale fondsen bekostigen, maar 2,6 miljard dollar (1,9 miljard euro), moet komen uit de schatkist van de staat Louisiana, die daar evenwel niet over beschikt. Functionarissen van de staat Louisiana hebben dit donderdag gezegd.
Gouverneur Kathleen Blanco en Congresleden van de staat zeiden dat de regering het Congres in februari 2008 om het geld zal verzoeken. Blanco merkte op dat het voor haar staat bijna onmogelijk is om de gevraagde som ter beschikking te stellen.

Het Korps Genie van het Amerikaanse leger beschikt over voldoende fondsen voor herstelwerkzaamheden en verbeteringen tot het fiscale jaar 2009, maar het zal evenwel in dat jaar 7,6 miljard nodig hebben voor de dijken en wellicht nog meer voor draineringswerkzaamheden, zei Donald Powell, federaal coördinator wederopbouw.

Powells woordvoerder Evan McLaughlin zei dat de werkelijke kosten voor Louisiana nog niet bekend zijn, maar dat de federale overheid bepaalde herstelwerkzaamheden volledig voor haar rekening zal nemen.

80 procent van New Orleans kwam onder water te staan toen de orkaan Katrina delen van de kusten van Mississippi en Zuidoost-Louisiana op 29 augustus 2005 trof.