De Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair verwacht dat ze vanaf maandag weer boekingen zal aanvaarden voor vluchten vanaf 12 november van op de luchthaven van Charleroi. Dat meldt ze donderdag na een gesprek met de directie van de luchthaven.
Ryanair raakte het naar eigen zeggen met de luchthaven van Charleroi op een aantal punten eens. Ryanair-woordvoerder David Gering zegt bijvoorbeeld dat er een noodplan wordt uitgewerkt voor de luchthaven in geval er een staking uitbreekt. Meer details over de inhoud van de voorstellen wil Gering voorlopig niet kwijt.

De luchthaven zal dit weekend de voorstellen op papier zetten. 'Als dat gebeurt, dan verwacht Ryanair vanaf maandag weer alle tickets in de verkoop te hebben', luidt het in een persbericht.

Ryanair had dinsdag te kennen gegeven vanaf 12 november alle boekingen op te schorten voor vluchten vanop de luchthaven van Charleroi. Dat was een reactie op een stakingsactie in juni, waardoor de vluchten van meer dan 22.500 passagiers geannuleerd werden.

Ryanair en de luchthaven van Charleroi werken samen om te vermijden dat in de toekomst nog zoveel passagiers stranden, luidt het nog.