Schoenenwinkelketen Brantano heeft in de eerste helft van het jaar een geconsolideerde nettowinst geboekt van 0,5 miljoen euro. Dat is ruim 40 procent minder dan de 0,9 miljoen euro uit het eerste semester vorig jaar.
Het bedrijfsresultaat (ebit) over de eerste zes maanden kwam uit op 1,8 miljoen euro, ruim de helft minder dan een jaar eerder (3,8 miljoen euro).

Vorig jaar kon Brantano in de eerste helft van het jaar wel profiteren van een aantal uitzonderlijke bedrijfsopbrengsten. Het recurrente bedrijfsresultaat (rebit) daalde van 2,2 tot 1,8 miljoen euro.

Volgens Joris Brantegem, de voorzitter van de raad van bestuur, zijn de operationele kosten gestegen door de verhoogde marketingkosten in het Verenigd Koninkrijk en de verhoogde huurlasten in België.

De omzet van Brantano bedroeg eind juni 152,2 miljoen euro, 8,5 procent meer dan een jaar eerder. Daarvan komt 71,9 miljoen euro uit België en Luxemburg en 80,2 miljoen euro uit het Verenigd Koninkrijk (en het Midden-Oosten).

Voor het volledige boekjaar verwacht Brantano dat de omzet 'aan de bovenkant zal liggen van de eerder vooropgestelde prognose van 300 à 310 miljoen euro', zegt Brantegem in het persbericht. Een rebit aan de bovengrens van de voorziene vork van 5 tot 7 miljoen euro is realistisch, klinkt het.

Brantano had eind juni 286 winkels, waarvan 129 in België en Luxemburg.