Zussen Williams eren voorgangster tijdens openingsdag US Open
Venus en Serena Williams zullen op de eerste avond van de US Open hun openingsmatch spelen na een eerbetoon aan Althea Gibson, de eerste zwarte vrouw die een grandslamtoernooi op haar naam schreef.
Serena Williams werd in 1999 de eerste zwarte vrouw sinds Gibson die de US Open won, Venus Williams werd in 2000 de eerste zwarte vrouw sinds Gibson die Wimbledon won. Het leek de organisatie van de US Open dan ook gepast om beide speelsters hun eerste ronde partij te laten afwerken na het eerbetoon aan Gibson, dat maandagavond geprogrammeerd staat.

Het is exact 50 jaar geleden dat Althea Gibson voor het eerst de US Open won. Ze had eerder dat jaar ook Wimbledon gewonnen en was het jaar daarvoor al de beste op Roland Garros. In 1958 verlengde ze haar titels in London en New York.

Toen Gibson in 2003 overleed, zei Venus Williams: "Ik ben Althea Gibson dankbaar dat ze de kracht en de moed had de raciale barrières te doorbreken in het tennis. Haar verwezenlijkingen hebben het pad geëffend voor mijn succes, en de herinnering aan haar zal verder leven in spelers als ik, Serena en wie na ons komt."

De als achtste geplaatste Serena Williams speelt in de eerste ronde tegen de Duitse Angelique Kerber, Venus Williams, 12de reekshoofd, ontmoet een kwalificatiespeelster.