Van de orkaan Dean was donderdag niet veel meer over dan een tropische depressie. De restanten van de orkaan zorgden op het Mexicaanse vasteland voor fikse slagregens die rivieren buiten hun oevers lieten treden. In bergachtige gebieden werd gevreesd voor aardverschuivingen.
Het Nationaal Orkaancentrum in Miami ontnam Dean woensdagavond al zijn orkaanstatus en voorspelde dat de resterende depressie donderdag in het passeren van het Mexicaanse hoogland verder zou verdwijnen. Wel werd nog vijftig centimeter neerslag verwacht, mogelijk resulterend in overstromingen of modderstromen.

Dean bereikte woensdagmiddag het vasteland van Mexico in de deelstaat Veracruz aan de Golf van Mexico met windsnelheden tot 160 kilometer per uur en zorgde daar voor afgewaaide daken. Gouverneur Fidel Herrera noemde het een wonder dat er geen doden zijn gevallen. In de bergketens nabij de Mexicaanse kust leidde hevige regenval in 1999 tot grote overstromingen die aan 350 mensen het leven kostten.

Orkaan Dean heeft gedurende zijn tocht door het Caraïbisch gebied in totaal twintig levens geëist. In Mexico zijn tot nog toe geen slachtoffers gemeld.

De zwaarste orkaan in de moderne geschiedenis die Latijns-Amerika heeft getroffen was Mitch in 1998. Toen kwamen 11.000 mensen om en raakten achtduizend vermist, vooral in Honduras en Nicaragua.