In de loop van den voormiddag werd nog druk overleg gepleegd binnen de partijen. De oranje-blauwe partijvoorzitters zaten samen met de andere onderhandelaars van hun partij.
'Wij zijn hyperconstructief'

CDH vergaderde vanmorgen nog met de ministers en parlementsleden van de partij. Zij stelden achteraf dat 'de Franstalige solidariteit is meer dan ooit essentieel in de huidige toestand en moet er echt zijn op elk moment tijdens de debatten en onderhandelingen.'

'We hebben Yves Leterme elementen aangereikt om uit de impasse te geraken, wij zijn hyperconstructief', aldus CDH nog.

'Wachten op Mirakel'

Bij Open VLD werd de kans vanmorgen klein geacht dat er nog een oplossing gevonden zou worden voor de huidige crisissituatie. 'Tenzij er straks een mirakel gebeurt en Joëlle Milquet plots het licht ziet', aldus een liberale bron.

De Vlaamse liberale onderhandelaars zaten vanmiddag samen. Vlak voor de start van die vergadering benadrukte Open VLD nog eens dat de kloof met CDH zich niet alleen beperkt tot de communautaire geschillen. Onder andere ook justitie en sociaal-econmische thema's vormen een groot struikelblok.

'Nog geen nieuwe vergadering'

Ook de MR pleegde overleg. Didier Reynders zat samen met de andere MR-onderhandelaars. Reynders kondigde aan dat hij de MR-parlementsleden zou samenroepen om hen een stand van zaken voor te schotelen.

'Overleg met parlementsleden'

CD&V/N-VA hebben eveneens gepland om hun parlementsleden in de loop van de middag samen te roepen om de situatie uit de doeken te doen.