FÜRSTENFELDBRUCK - Een Duitser heeft zijn moeder na haar dood twee jaar lang in een stoel in zijn huis laten zitten. Hij trok de deur van de kamer achter zich dicht en keek er niet meer naar om. Dat heeft de politie donderdag meegedeeld.
Toen de vrouw in juli 2005 op 92-jarige leeftijd stierf, tekende de huisarts wel de overlijdensakte, maar liet na het sterfgeval te melden of een begrafenisondernemer in te schakelen. De 67-jarige zoon verklaarde dat hij destijds in shock verkeerde en dat hij daarom de deur dichtdeed om hem twee jaar lang niet meer te openen. Moeder en zoon woonden volgens de politie in hetzelfde huis.

De politie trof het gemummificeerde lijk aan op aanwijzing van de buren en heeft inmiddels een begrafenis georganiseerd. Het lijdt geen twijfel dat de vrouw een natuurlijke dood is gestorven, zoals de arts destijds al bevestigde.

Elders in Duitsland kwam woensdag een soortgelijke zaak aan het licht. Daar was een overleden vader door zijn familieleden wekenlang in een stoel achtergelaten. Wel hadden ze de moeite genomen het lijk met krantenpapier af te dekken.