Rasmussen wil met Acqua & Sapone verder
Michael Rasmussen praat met de wielerploeg Acqua & Sapone in de hoop opnieuw te kunnen wielrennen. Hij zat woensdag samen met teammanager Palmiro Masciarelli.
"Hij wil het seizoen bij ons beëindigen", zei Masciarelli. "Hij heeft me al z'n papieren getoond, maar het probleem ligt nog bij de Deense wielerfederatie." Rasmussen zou twee controles gemist hebben en Masciarelli vindt dat hij niet gestraft mocht worden zolang het er geen drie zijn, zoals het reglement voorschrijft.

"Ik denk niet dat het juist was hem uit de Tour te zetten", aldus Masciarelli. "De verwarring rond deze zaak is enorm."

Rasmussen werd in het geel uit de Tour gezet, omdat hij tegen zijn toenmalige ploeg Rabobank gelogen zou hebben over waar hij zich een maand eerder bevond.

"Ik ben een slachtoffer van een grote onrechtvaardigheid en mijn advocaten zijn nu hard aan het werk om voor me te zorgen", liet Rasmussen optekenen in de Gazetta dello Sport. "Het is mijn doel een nieuw team te vinden, omdat ik graag wil deelnemen aan de Ronde van Lombardije." De laatste klassieker van het jaar wordt op 20 oktober gereden.

Acqua & Sapone zal begin volgende week beslissen of Rasmussen welkom is. De Italiaanse ploeg heeft ook al de gevallen wonderboy Frank Vandenbroucke onder zijn vleugels.