Filip Dewinter (Vlaams Belang) dient een klacht in tegen de nieuwe kledingvoorschriften voor het Antwerpse stadspersoneel. Hij dat het gelijkheidsbeginsel geschonden is omdat er een uitzondering op de kledingvoorschriften gemaakt wordt voor moslima’s .
Vlaams Belang is niet te spreken over plannen van de Antwerpse schepen van Samenlevingsopbouw Leen Verbist (SP.A) om moslimvrouwen die in een Antwerpse crèche werken toe te laten een bandana te dragen in plaats van een hoofddoek. Met die beslissing wordt volgens Filip Dewinter het gelijkheidsbeginsel geschonden.

‘Van de oorspronkelijke bedoeling van de kledijvoorschriften, namelijk het respecteren van de neutraliteit van de dienstverlening, blijft niets overeind’, zegt Dewinter in een mededeling. ‘Erger nog, een kruisje, een keppeltje, een ‘kom op tegen kanker’-speldje of een badge van Greenpeace blijven verboden. Alleen voor moslima’s wordt een uitzondering gemaakt. Het gelijkheidsbeginsel is dus geschonden.’

De Antwerpse Vlaams Belang-voorman wil daarom een klacht indienen bij de correctionele rechtbank op basis van de discriminatiewet.