Moord op elfjarige jongen schokt Groot-Brittannië
Een ijskoude moord op een elfjarige jongen in Liverpool heeft Groot-Brittannië geschokt. De politie heeft twee adolescenten opgepakt. Ze zijn veertien en achttien jaar oud.
Het slachtoffertje, Rhys Jones, was woensdagavond met zijn vrienden voetbal aan het spelen op het parkeerterrein van een pub, toen hij rond 20.30 uur werd neergeschoten door een jongen op een sportfiets.

Volgens ooggetuigen benaderde de dader woensdagavond op zijn fiets drie jongens die op een parkeerterrein aan het voetballen waren en loste hij drie schoten. De elfjarige jongen werd in de hals getroffen. Hij stierf op weg naar het ziekenhuis. De dader, die zijn gezicht onder een kap verstopt had, kon op zijn sportfiets ontkomen.

In Groot-Brittannië gebeurde al een hele reeks van brutale moorden op tieners, meestal door leden van gewelddadige jongerenbendes. Enkel en alleen in Londen zijn sinds begin dit jaar zeventien jongeren doodgeschoten-of gestoken.

Minister van Binnenlandse Zaken Jacqui Smith verklaarde dat de nieuwe moord op een jongere haar diep geschokt heeft en dat ze meevoelt met de nabestaanden. De politie roept mensen uit de omgeving van de dader op te helpen bij zijn arrestatie.