TOKYO - Een aardbeving met een kracht van 6 op de schaal van Richter, heeft zaterdag de regio van Tokyo dooreengeschud. Volgens de eerste berichten zijn er minstens tien mensen licht gewond en is er enige materiële schade.
Vijf klanten in een handelscentrum werden licht gewond. Elders in de stad en haar omgeving werden nog vijf mensen licht gewond, aldus de Japanse media. Op het bureau van de Japanse premier werd een crisiscel geïnstalleerd.

In de hoofdstad stortte een tien meter hoge kraan op een gebouw. Daarbij werd het dak beschadigd, maar vielen geen gewonden. De privé tv-keten Asaha maakte anderzijds melding van twee kleine branden in woningen als gevolg van de beving.

De aardbeving was vrij lang te voelen in Tokyo. Liften in wolkenkrabbers vielen stil en in de woningen tuimelden boeken uit boekenrekken. De internationale luchthavens Tokyo Narita en Tokyo Haneda werden gedurende korte tijd gesloten om na te gaan of de landingsbanen niet beschadigd waren.Uit voorzorg werd ook het verkeer van de Japanse HST (Shinkansen) tussen Tokyo en Shizuoko (noorden) tijdelijk onderbroken.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig