AARSCHOT - Zaterdagmorgen om 6h is brand uitgebroken in het oude schoolgebouw van het stedelijk technisch instituut SIMA aan de Leuvensestraat in Aarschot.
Het gebouw, waar thans nog enkel een kleuterschool en een kinderdagverblijf gevestigd is, ging volgens de brandweer van Aarschot volledig in de vlammen op. Een apart staand gedeelte, dat nog steeds in gebruik is als kleuterschool, bleef intact. Enkele aanpalende woningen liepen rook- en waterschade op. Er vielen geen gewonden.

De brandweer van Aarschot moest gezien de omvang van de brand bij aankomst al snel de hulp inroepen van de korpsen van Leuven en Scherpenheuvel-Zichem. Het vuur bereikte ook enkele aanpalende woningen die hierbij ernstige schade opliepen. Rond 8h30 was de brand grotendeels onder de controle al moest er nog nageblust worden.

De brand is volgens het Leuvense parket waarschijnlijk ontstaan door menselijk toedoen. De deskundige die het parket aanstelde om de brand te onderzoeken, kan echter pas over enkele uren aan de slag om hierover uitsluitsel te brengen.

"Het is momenteel voor de deskundige nog niet veilig genoeg om het gebouw te betreden. Omdat er geen elektriciteit noch verwarming of ander brandbaar materiaal in het pand aanwezig was, vermoeden we sterk dat de brand ontstaan is door menselijk toedoen. Of het om opzettelijke brandstichting gaat of om een accidentele brand, is nog onduidelijk. Naar verluidt werd het gebouw dat al enkele jaren leegstond, af en toe bezocht door landlopers of jongeren", aldus parketwoordvoerster Kathleen Stinckens.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig