LONDEN - In Stockwell (Zuid-Londen) is een tweede man aangehouden in het kader van het onderzoek naar de 'mislukte' aanslagen van donderdag. Dat is zaterdag door Scotland Yard meegedeeld. Zaterdagmiddag werd even een Londens metrostation geëvacueerd, maar het bleek uiteindelijk loos alarm te zijn.
Een eerste man werd vrijdagnamiddag aangehouden bij een huiszoeking in dezelfde wijk, in het kader van het onderzoek. Het was in het metrostation van Stockwell dat een politieman vrijdagmorgen een man doodschoot tijdens een operatie die, volgens Scotland Yard, "rechtstreeks verbonden was met het onderzoek".

Volgens een ooggetuige schoot de politieman in burger de man vijf kogels in het hoofd nadat hij eerder niet gereageerd had op het bevel van de politie, te blijven staan. De man zou al enige tijd geschaduwd geweest zijn.

Volgens de BBC zou een andere ooggetuige gezien hebben dat de man "een bommengordel droeg, waaraan draden hingen".

De manier waarop de man met kogels in het hoofd werd gedood, vertoont volgens experten gelijkenis met de manier waarop Amerikaanse en Israëlische veiligheidsstrijdkrachten plegers van zelfmoordaanslagen aanpakken. Zij schieten dergelijke terroristen niet in het lichaam om te verhinderen dat de bom die zij dragen, zou ontploffen.

Metrostation ontruimd

Zaterdagmiddag werd het metrostation Mile End in Oost-Londen gesloten en geëvacueerd als gevolg van een alarm. Na een half uurtje werd het station opnieuw vrijgegeven toen bleek dat er niets aan de hand was. Eén man zou zijn meegenomen voor ondervraging.