'De overwinning van de Duitse ploeg woensdag aanstaande tijdens de halve finale van het EK voetbal zou een symbolische overwinning voor Europa zijn'. Dat zei Vlaams Belang-voorman Filip Dewinter dit weekend op het congres van de Duitse rechts-conservatieve partij Republikaner in München. Turkije hoort voglens hem immers niet thuis in de Europese Unie.
Woensdag strijden Duitsland en Turkije in het Zwitserse Basel voor een plaats in de finale van het Europees Kampioenschap voetbal. Filip Dewinter vroeg zich dit weekend af wat de Turkse ploeg op het EK voetbal komt doen. Voor hem zou de overwinning van de Duitse ploeg woensdag aanstaande een symbolische overwinning voor Europa zijn.

Het Vlaams Belangkopstuk ergerde zich over de Turkse zegefeesten in België en elders in Europa: 'De massale aanwezigheid van Turkse vlaggen in onze Europese steden de vorige dagen heeft mij geërgerd en geschokt. Turkije wil niet alleen lid worden van de EU, maar wil Europa koloniseren'.

'Laten we Turkije daarom niet alleen uit het EK, maar ook uit Europa gooien', besloot hij.

Op het congres van de Duitse rechts-conservatieve Republikaner stelde Filip Dewinter dat de hamvraag tijdens de komende Europese verkiezingen moet zijn : Kiezen de Europeanen voor een Europees Europa of voor een geïslamiseerd Eurabia?'.