Duitsland onderuit tegen Tsjechisch B-elftal
Duitsland had de beste kaarten om door te stoten naar de kwartfinale, maar ging met 1 - 2 onderuit tegen Tsjechië. Ondanks een resem kansen slaagden de Duitsers er niet meer in om een 1-1 ruststand ongedaan te maken. Aan de overkant van het veld konden de Tsjechen wel nog scoren. Exit Duitsland

Zoals verwacht liet Tsjechië zijn sterren rusten, zo kreeg Club Brugge-speler Rozehnal de kans om zich te tonen aan Europa. Bij Duitsland opteerde Völler met Kuranyi weer voor één spits en kreeg middenvelder Schweinsteiger de voorkeur op Schneider.

Duitsland begon sterk aan de partij, maar ook de Tsjechische B-kern toonde dat ze kon voetballen. Na vier minuten kroop Kahn door het oog van de naald. Heinz krulde een indirecte vrijschop in de zestien, Jiranek trapte gelukkig voor de Duitsers naast de bal. Het was Ballack die de score mocht openen met een staalhard schot in het dak van het doel. Lang duurde de vreugde in het Duitse kamp niet, want amper acht minuten later trapte Heinz een directe vrijschop binnen. Een tegenreactie volgde niet onmiddellijk, de Mannschaft leek wel geslagen door het Lam Gods na de gelijkmaker. ,,Die Tsjechen hebben toch zin om te voetballen?’’ moeten ze gedacht hebben.

Ook in de tweede helft werd Duitsland onmiddellijk met de neus op de feiten geduwd. Lokvenc mocht van dichtbij proberen scoren, maar Kahn bracht redding. Daarna was het woord aan de Duitsers die veel dreigender begonnen te voetballen, ze hadden dan ook geen keuze. Een kopbal van Ballack belandde in de armen van Blazek. Zijn volgende kansen strandden achtereenvolgens naast en op de paal. De Duitsers wisten van geen ophouden meer en bleven hun offensief aanhouden. Pech voor de Mannschaft, want de bal wilde er maar niet in gaan. Integendeel, aan de overkant van het veld schoot Baros alle hoop aan diggelen. In twee tijden werkte hij de bal langs Kahn. Met een kwartier voor de boeg moest Duitsland nog twee keer scoren. Een onmogelijk opdracht.

Duitsland had zeker niet verdiend om te verliezen, maar dat zal een magere troost zijn. De finalist van het voorbije wereldkampioenschap kan net als op het EK van 2000 niet doorstoten naar de kwartfinale.