BRUSSEL - Ons land wordt sinds vanmiddag door hevig stormweer getroffen. Overal kreeg de brandweer melding van wateroverlast en afgerukte takken. Er vielen ook verschillende gewonden.
- In Lokeren werd een arbeider bedolven door een muur waaraan hij werkte. De man werd naar het ziekenhuis gebracht. Hij verkeert in kritieke toestand. Een moeder en haar dochter raakten in Avelgem zwaargewond toen een boom op hun auto viel.

In Lauwe bij Menen raakte een man zwaargewond door een gasontploffing. Vermoedelijk deed de hevige wind de waakvlam van de gasbrander doen uitslaan, waardoor het gas zich in de woning ophoopte. Toen de bewoner aankwam is de woning ontploft. De alleenstaande villa werd daarbij volledig vernield. In Mechelen raakte een man lichtgewond toen een stelling op zijn bestelwagen viel.

Stevige rukwinden en hevige buien veroorzaakten vanmiddag al overlast in West-Vlaanderen. Op meerdere plaatsen kreeg de brandweer meldingen binnen van afgerukte takken of bomen en wateroverlast.

In Ardooie ging een kleine feesttent de lucht in. Ook in Nieuwpoort werd een grote tent van de Vereniging voor Watersport weggeblazen. De brandweer moest de tent uit de jachthaven vissen. In Kuurne liep de benedenverdieping van een kinderopvang onder water.

Spoorwegen

Het noodweer veroorzaakt ook problemen op het spoorwegnet. De belangrijkste moeilijkheid deed zich voor op de lijn Sint-Niklaas-Temse, waar de wind voor problemen zorgde aan de bovenleiding en waar een deel van de dakbedekking van een loods is beschadigd. Het treinverkeer op de lijn raakte geblokkeerd en reizigers moeten overstappen op speciaal ingezette bussen.

Voorts waren er problemen op de lijn Antwerpen-Berchem-Kontich (takken in bovenleiding), op de lijn Lokeren-Gent (seininstallatie), op de lijn Deinze-Tielt (boom op de sporen), op de hst-lijn in Halle (seininstallatie), op de lijn Gent-Brussel (boom in bovenleiding) en op de lijn Aarschot-Leuven (storingen aan de overwegen).

In Wallonië waren er problemen in Flémalle-Haute (nabij Luik) waar er een technische storing was aan een overweg. Hetzelfde probleem deed zich ook voor op de lijn Bergen-Charleroi ter hoogte van Piéton. Daar waren er problemen met vier overwegen.