BOIC schenkt fakkels aan lopers
BRUSSEL - Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) heeft besloten de fakkels te schenken aan de Belgische atleten die maandag en gisteren deelnamen aan de Olympische fakkeltocht door Antwerpen en Brussel. Het reageert daarmee op een bericht in Het Laatste Nieuws dat sommige atleten een rekening van 370 euro kregen voor het houden van de fakkel.
In een communiqué zegt het BOIC dat ,,het onwetend was over het feit dat sommige fakkellopers de fakkel zouden aangeboden worden aan het eind van het parcours...'', maar dat ,,het voor zich spreekt dat iedere fakkeldrager op dezelfde wijze zal worden behandeld en dat het BOIC de beslissing heeft genomen de fakkel te schenken aan zijn fakkeldragers''.

Ex-zwemmer Fred Deburghgraeve (Olympisch goud in Atlanta ’96) en ex-judoka Harry Van Barneveld (Olympisch brons in Atlanta ’96) hadden gesproken van een gebrek aan respect. ,,De meesten hebben een dag verlof moeten nemen om mee te doen. Als bedankje krijg je een rekening opgestuurd'', aldus Deburghgraeve. Die zag ’zijn’ fakkel wel betaald door sponsor Coca-Cola, maar nam het op voor zijn collega’s. Van Barneveld hoefde de fakkel niet meer.