Dopingwolken pakken samen boven Tim Montgomery
EUGENE - De dopingbeschuldigingen tegen de Amerikaan Tim Montgomery, de wereldrecordhouder op de 100 m, klinken alsmaar luider. Volgens een artikel in de Los Angeles Times zou de sprinter vijf verboden steroïden en een groeihormoon gebruikt hebben.
De krant beschikt naar eigen zeggen over documenten waarin het Amerikaanse Antidoping Agentschap (USADA) Montgomery beschuldigt van het gebruik van die producten in 2000, twee jaar voor zijn wereldrecordrace.

Volgens het USADA zou de 29-jarige vriend van Olympisch sprintkampioene Marion Jones zich ook met EPO en insuline gedopeerd hebben. Daarvoor beschikt het over meerdere duidelijke bewijsmiddelen, aldus de krant. Die wijzen ook op een betrokkenheid bij de Balco-affaire. Daarin werden een aantal atleten ervan beschuldigd van het lab Balco de designerdrug THG te hebben gekregen.

Het USADA deelde Montgomery de beschuldigingen op 7 juni in een brief mee. In zijn antwoord aan USADA afgelopen vrijdag herhaalt zijn advocate dat haar cliënt geen verboden middelen heeft genomen.