Chauffeurs zoeken alternatieven voor werken Antwerpse Ring
Foto: rr
ANTWERPEN - Door de werken aan de Antwerpse Ring lijken bestuurders alternatieve wegen te zoeken. Volgens de verkeerspolitie waren er vanochtend vooral problemen ten noorden en ten oosten van de stad.
In volle ochtendspits stond er ongeveer elf kilometer file op de Vaartkaai langs het Albertkanaal in Merksem. Op de Bisschoppenhoflaan in Deurne stond er een halve kilometer file richting stad en op de Turnhoutsebaan in Wijnegem stond er twee kilometer file. Verder was er sterk vertraagd verkeer op de R11 vanaf de luchthaven van Deurne richting zuid en was het druk op de N14 tussen Lier en Zoersel. Op de Antwerpse Singel was het aanschuiven zowel van noord naar zuid als van zuid naar noord.

Ook op en rond de Antwerpse Ring waren er verkeersproblemen. Het was aanschuiven van de E19 ter hoogte van Schoten tot op de Ring in Berchem. Ook was er sterk vertraagd verkeer op de E17 tussen Burcht en de Kennedytunnel richting Nederland. Daarnaast stond er zo’n 12 kilometer file op de E34 van voor Ranst. Dat is volgens de verkeerspolitie normaal voor de ochtendspits maar het grote verschil is dat de verplaatsingsduur nu twee- tot driemaal langer was dan normaal.