BRUSSEL - Zo’n 80.000 mensen hebben in Brussel deelgenomen aan de Stille Mars om de 17-jarige Joe Van Holsbeeck te herdenken. De Brusselse politie maakte dat definitieve cijfer bekend.
Omstreeks 15.40 uur vertrokken de laatste betogers aan de Pachecolaan, waar om iets na 15 uur de Stille Mars begonnen was. Even later kwamen de eerste betogers al aan bij het Centraal Station, waar Joe op 12 april werd neergestoken om zijn mp3-speler. Muzikanten op gitaren en trompetten speelden het lied Les Copains d’Abord van George Brassens, het lied dat ook op de begrafenis van Joe werd gespeeld.

De ouders van Joe legden bloemen neer bij het stationsgebouw en bleven even stilstaan bij een poster van hun zoon die aan de buitenmuur van het Centraal Station was opgehangen. Scouts die mee opstapten, verzamelden bloemen van andere betogers en legden ze neer bij de foto van Joe. De hoofdingang van het station was 's middag gesloten om te vermijden dat een te grote massa het station binnen zou gaan.

Omstreeks 16.15 uur kwam de optocht dan aan bij het Koningsplein, het voorziene eindpunt. Omdat de tocht pas om 17 uur zou eindigen, besloten de organisatoren om nog verder op te stappen tot aan het Poelaertplein.