BRUSSEL - Het Vlaams Belang heeft een algemeen spreekverbod uitgevaardigd voor de leden. Alle verkozenen van de partij in de Kamer hebben een brief gekregen met de melding dat de werking van de kamerfractie stil ligt tot het dispuut tussen fractieleider Gerolf Annemans en kamerlid Filip De Man is opgelost, bericht de krant De Tijd. Filip Dewinter noemde het bericht ,,de kwakkel van de dag''.
Volgens De Tijd was het incident over de recente uitspraak van De Man dat een moslim geen democraat kan zijn, niet afgesloten. Ook al beweerde de partij het tegendeel. ,,Het is serieus boel in de partij'', zegt een anoniem lid van de partij in de krant.

De kamerfractie van het Vlaams Belang zou niet meer bijeenkomen tot er een oplossing is voor het dispuut tussen Annemans en De Man over de partijkoers en de partijhouding ten opzichte van moslims, aldus nog De Tijd

Intussen liet Filip De Winter weten dat deze berichten onjuist zouden zijn. De Kamerfractie van het Vlaams Belang komt morgenochtend samen, in voorbereiding op de zitting na de middag. Al de rest zijn kwakkels, zo reageerde Filip De Winter op het bericht in De Tijd. De Winter noemde het bericht "de kwakkel van de dag".

De Winter sprak van een ,,normale werking, zonder dat er momenteel sprake is van desorganisatie''. Donderdagvoormiddag is volgens het kopstuk van Vlaams Belang het gebruikelijke tijdstip dat de kamerfractie samenkomt.

,,Wel correct is dat Gerolf Annemans begin van de week een onderhoud heeft gevraagd met partijvoorzitter Frank Van Hecke. Dat gesprek is er gisteren geweest. Al de rest zijn kwakkels en stemmingmakerij'', aldus De Winter.