De Britse eerste minister Tony Blair werd zaterdag samen met zijn belangrijkste ministers op de hoogte gebracht van de verwondingen die de Iraakse president Saddam Hoessein zou hebben opgelopen bij de eerste aanval donderdag op Bagdad. Dat schrijft de Britse krant The Sunday Telegraph vanmorgen.
,,Het oorlogskabinet van Tony Blair werd ingelicht tijdens een speciale briefing met verantwoordelijken van de inlichtingendiensten die 40 minuten heeft geduurd. De premier kreeg informatie over de verwondingen die Saddam heeft opgelopen toen zijn bunker werd geraakt in de nacht van woensdag op donderdag'', zo meldt de krant.

,,De verwondingen van Saddam Hoessein waren zo ernstig dat hij een bloedtransfusie nodig had'', verklaarde een anonieme bron. ,,Jammer genoeg was hij niet zwaarder gewond. We denken dat hij nog altijd in leven is. We menen ook dat Uday, de oudste zoon van de Iraakse president, gedood werd of zwaar gewond raakte bij de aanval''.

Ook The Independent on Sunday meldde dat Tony Blair en zijn belangrijkste ministers zaterdagochtend waren ingelicht over het lot van Saddam Hoessein. Volgens The Independent zouden de inlichtingendiensten tijdens de briefing hebben gezegd dat ,,Saddam Hoessein gedood zou kunnen zijn bij de eerste aanval op zijn bunker in Bagdad donderdagochtend''.