Bij een aanslag op een militair kamp in het noorden van Koeweit zijn vanmorgen 13 Amerikanen gewond geraakt. Zes van hen werden zwaar gewond. Een van hen is korte tijd later overleden. De dader is een Amerikaanse soldaat.
Charles Clover, een reporter voor The Financial Times, zei in een telefoongesprek met CNN dat de Amerikaan vastgehouden werd, maar op vraag van de Amerikaanse militaire overheid mocht hij geen details prijsgeven. Het is dus niet duidelijk of de soldaat rechtstreeks verantwoordelijk is voor de aanval of dat hij de aanvallers mogelijk geholpen heeft.

Volgens Clover zijn twee van de gewonde soldaten neergeschoten en werden de meeste verwondingen veroorzaakt door granaatscherven. Vier soldaten zouden er erg aan toe zijn.

Volgens de Arabische televisiezender Al-Jazeera wordt de Amerikaan vastgehouden omdat hij ervan verdacht wordt achter de aanval te zitten. Ondertussen gaat de klopjacht naar andere verdachten van de aanslag door.

De Amerikaanse nieuwszender Fox News meldde dat het om een islamitische Amerikaan gaat die zich kort voor de aanslag vreemd gedroeg en zelf gewond werd.