Amerikaanse christenen vinden Shrek 2 ongepast voor kinderen
BRUSSEL - Christelijke fundamentalisten in de Verenigde Staten waarschuwen ouders die hun kinderen naar de Shrek 2 willen laten kijken. Volgens hen worden in de animatiefilm te veel seksuele toespelingen gemaakt en lopen er te veel transseksuelen rond in de prent.

Hoewel veel mensen de voor een Oscar genomineerde film zien als een komisch verhaal over een groene kwelgeest en zijn ware liefde, bekijkt de Traditional Values Coalition de prent door een andere, minder groene bril. ,,Shrek 2 staat op de affiche als onschuldig amusement, maar bevat subtiele seksuele toespelingen'', zegt de coalitie op haar website over de film, erg in trek qua dvd-verhuur. De groep beschrijft zichzelf als een fundamentele interconfessionele pressiegroep met meer dan 43.000 aangesloten kerken.

Het artikel beschrijft een van de figuren, een ,,boosaardige'' barman (met de stem van Larry King) als een transseksueel-in-de-maak die zijn gevoelens voor Prince Charming niet onder stoelen of banken steekt. In een andere scène moeten Shrek en Donkey uit een kerker bevrijd worden door Pinocchio, die zijn neus alsmaar ziet groeien door de leugen dat hij geen vrouwenondergoed draagt.

Christelijke activisten vielen eerder al SpongeBob SquarePants, Barney de dinosaurus en Bert & Ernie uit Sesam Straat aan als figuren die homoseksuele boodschappen uitdragen.