BRUSSEL - Miami Heat beleefde gisteren een slechte avond in de Noord-Amerikaanse profbasketcompetitie (NBA). Miami incasseerde een nipte nederlaag na verlengingen tegen Chicago (105-101) en zag zijn supervedette Shaquille O’Neal na twee minuten geblesseerd uitvallen.

Shaq botste met Othella Harrington en greep met een verkrampt gezicht naar de linkerknie. Volgens een radiozender is de blessure niet ernstig en zal zijn terugkomst niet echt lang op zich laten wachten.

Zonder hun spelverdeler leden de Heats hun eerste nederlaag na zeven opeenvolgende zeges. Het succesverhaal van Chicago werd vooral geschreven door Ben Gordon, die maar liefst 20 van de 29 punten tussen de start van het vierde quarter en het einde van de verlenging op zijn naam schreef. Dankzij drie driepunters van Gordon trokken de Bulls met 77-86 vijf minuten voor tijd het laken definitief naar zich toe. In de rangen van Miami blonk vooral All Star-vedette Dwyane Wade uit met 21 punten, zes rebounds en elf assists.

Sacramento - Atlanta

De Sacramento Kings hielden met een 114-104 overwinning tegen de Atlanta Hawks de punten thuis. Atlanta tekende zijn twaalfde verliesmatch in veertien wedstrijden op. Bij de Kings waren vooral Chris Webber (30 punten, zeven assists en zes rebounds), Mike Bibby (23 punten, zes rebounds) en Cuttino Mobley (20 punten en vier rebounds) goed bij schot.

Charlotte - Milwaukee

De Charlotte Bobcats leden op eigen parket een 112-102-nederlaag tegen de Milwaukee Bucks. Michael Redd was voor Milwaukee goed voor 39 punten, vijf rebounds en twee assists. Hij scoorde veertien van zijn 39 punten in het laatste quarter en liet zo de Bucks nog eens juichen na twee verliesmatchen op rij.