HASSELT - De liberale politievakbond VSOA heeft de bestuurlijke overheden van de Limburgse gemeenten Hasselt, Zonhoven en Diepenbeek gedagvaard omdat die de lonen van de politiemensen van april tot december 2001 , tegen verschillende afspraken in, nog steeds niet uitbetaald hebben. Dat meldt provinciaal voorzitter Dirk Sleeuwaert van de VSOA.
De achterstallen hebben betrekking op de regularisaties van de lonen van de agenten in het kader van het nieuwe politiestatuut dat op 1 april 2001 in werking trad. Ondanks herhaaldelijke beloftes van de gemeenten om de achterstallen uiterlijk tegen eind 2004 uit te betalen, is daar tot hiertoe nog niets van in huis gekomen, zo zegt Sleeuwaert.

Hasselt, Zonhoven en Diepenbeek stuurden bovendien geen afgevaardigden naar het onderhandelingscomité in Brussel dat begin deze maand plaatsvond. Daarop zouden de gemeenten normaliter gehoord worden en om uitleg gevraagd worden waarom ze nog geen werk gemaakt hebben van de uitbetaling van de achterstallen.

Om hen te dwingen aan de onderhandelingstafel plaats te nemen en de achterstallen alsnog te betalen, heeft de liberale vakbond de gemeenten gedagvaard, aldus nog de vakbondsman.

De gemeenten zullen mogelijk ook in kort geding voor de rechter gedaagd worden.