BRUSSEL - Ter hoogte van het station van Zaventem zijn vanmorgen twee treinen op elkaar ingereden. Omdat de snelheid van beide treinen laag was, is er weinig schade en vielen er geen gewonden. Eerder werd gemeld dat een trein ontspoord was, maar dat bericht blijkt niet te kloppen.

De twee treinen konden zelf wegrijden van de plaats van het ongeval. Toch was het treinverkeer tussen Brussel en de luchthaven van Zaventem een hele tijd verstoord, omdat de sporen, wissels en bovenleidingen gecontroleerd moesten worden. Omstreeks 11 uur reden alle treinen weer normaal.

De botsing gebeurde op de plaats van de aftakking van de lijn Brussel-Leuven naar de luchthaven van Zaventem. De trein die van Brussel naar de luchthaven reed, botste er tegen een lokale trein op de verbinding Leuven-Brussel- Geraardsbergen. Leen Uytterhoeven, woordvoerster van de NMBS, schat dat er zich op dat ogenblik zo'n 1.000 reizigers in beide treinen bevonden. Zij werden met bussen naar hun bestemming gebracht. De oorzaak van de botsing is nog onduidelijk.