Yves Kieffer toch nieuwe hoofdtrainer Vlaamse Turnfederatie
Yves Kieffer behaalde knappe resultaten met enkele Franse turnsters, maar zijn aanpak deed vragen rijzen. Foto: © Action Press / Icon Sport
Yves Kieffer wordt dan toch de nieuwe hoofdtrainer van het vrouwenteam van de Vlaamse turnfederatie. Dat meldde de GymFed maandag. De Fransman gaat in januari aan de slag.
Kieffer zal door drie coaches bijgestaan worden. Een van hen is Kieffers vrouw Marjorie Heuls. De andere twee zijn Valentina Soldatenkova en Iouri Kiritchenko.

Er waren al langer contacten met Kieffer om de in augustus ontslagen Gerrit Beltman op te volgen, maar begin deze maand liet de GymFed weten dat de omstreden topcoach, die in 2004 met Emilie Le Pennec olympisch goud won, bedankte voor de job.

'Wegens het te agressieve klimaat en de negatieve media-aandacht rond zijn persoon'.

Kieffer is niet onbesproken. Zo werden in Frankrijk verschillende klachten tegen hem ingediend wegens zijn keiharde aanpak (fysiek en mentaal).

Van het ministerie van Sport kreeg hij een waarschuwing. Na een intern rapport werd hij wel weer in eer hersteld door de Franse federatie. En ook volgens de Vlaamse turnfederatie werden de aantijgingen tegen Kieffer voldoende weerlegd.

'Met Aagje Vanwalleghem worden de verschillende opties voor haar verdere carrièrebegeleiding bekeken', meldt de GymFed nog.

De 21-jarige Vanwalleghem, boegbeeld van het Belgisch turnen, was niet te spreken over het ontslag van Beltman en pleitte tot de dag van vandaag voor een terugkeer van de Nederlandse trainer.