Bailly ruilt Racing Genk voor Mönchengladbach
Foto: © imago sportfotodienst
Logan Bailly verlaat Racing Genk voor de Duitse Bundesliga. De 22-jarige doelman tekende een contract voor vierenhalf jaar bij Mönchengladbach. Dat meldt Genk op zijn website.
"Het transferbedrag dat door Borussia geboden werd, was van die aard dat het voor Genk onmogelijk was dit af te slaan", zegt Genk op zijn website. "We wensen Logan van harte te bedanken voor zijn jarenlange inzet en prestaties en wensen hem veel succes toe in zijn verdere beroepscarrière. Wat betreft de opvolging van Logan Bailly worden er verschillende pistes bewandeld."

Bailly (1m90, 85 kg) genoot zijn opleiding bij Tilleur (1993-1999) en Standard (1999-2001). In 2001 stapte hij over naar Genk, waar hij in 2002 prof werd. In zijn eerste seizoen kwam hij echter niet van de bank. In 2003-2004 stond hij bij Heusden-Zolder onder de lat, om in 2004 naar Genk terug te keren. Hij speelde 94 wedstrijden in de Belgische eerste klasse (16 voor Heusden-Zolder, 78 voor Genk). Bij Genk had hij nog een contract tot 2011.

Bailly werd drie keer geselecteerd voor de Rode Duivels, maar veroverde nog geen cap. Met de Belgische beloften bereikte hij op Euro 2007 en op de Olympische Spelen van 2008 in Peking de halve finales. Bij Borussia wordt Bailly ploegmaat van collega Rode Duivel Filip Daems (7 selecties, 5 caps).

Met 11 punten uit 17 wedstrijden is Mönchengladbach rode lantaarn in de Duitse hoogste Bundesliga. De club is opgetogen over de komst van zijn nieuwe doelman. "Logan is een extraverte doelman met veel presence. "We zijn blij dat hij voor onze club gekozen heeft en hopen hem voor langere tijd aan ons te binden", reageerde sportmanager Max Eberl op de website van de club.