Diarra zal bij Real 'Lass' heten
Foto: reuters
Lassana Diarra heeft een overeenkomst afgesloten met Real Madrid. De Koninklijke telde 20 miljoen euro neer voor de Franse middenvelder van FC Portsmouth. De transfersom wordt op 21,5 miljoen euro geschat.
Gisteren werd bekend gemaakt dat Lassana Diarra naar Real Madrid verkast. Daar hoopt hij een betere indruk te kunnen nalaten dan in de Premier League, waar hij speelde bij de topclubs Chelsea en Arsenal vooraleer hij onderdak kreeg bij FC Portsmouth. Nergens kwam hij echt aan de bak. In drie seizoenen trad Diarra 7 maal op voor Arsenal en verdedigde 13 maal de kleuren van Chelsea.

Met zijn transfer naar Madrid hoopt Diarra deze negatieve spiraal om te buigen. Hij tekende er een contract voor 4,5 jaar. De 23-jarige heeft er alvast zin in. 'Ik speelde bij grote clubs waar ik veel ervaring heb opgedaan. Ik wil nog steeds verbeteren en wil tonen dat ik mijn plaats hier verdien.'

In Madrid treft de 16-voudige international zijn land- en naamgenoot Mahamadou Diarra. Maar 'Lass' zou vooral gelijkenis tonen met ex-Real-speler Claude Makalele. 'Het klopt dat onze speelstijlen vergelijkbaar zijn', bevestigt Diarra. 'Toch hebben we beiden elk een persoonlijke stijl. Ik ga naar Madrid om te tonen wie Lassana Diarra is en waartoe ik in staat ben.'

Real Madrid kan zijn steun alvast gebruiken. Na 16 speeldag staat de Koninlijke immers 12 punten achter op Barcelona. Om de titelstrijd in de Primera Division nog wat spankracht te kunnen geven, rekent Madrid op de kunsten van Diarra en ook op Klaas-Jan Huntelaar, het Nederlandse talent dat begin september reeds de Madrileense troepen vervoegde.

Om bij Real alle verwarring met zijn Malinese ploegmaat Mahamadou Diarra te vermijden zal Lassana Diarra de naam 'Lass' op zijn shirt dragen. 'Lass bevalt me wel', verklaarde de Fransman. Liever dat dan Diarra I of Diarra II'.