Al 2.370 euro voor foto Michiel Hendryckx
Foto: rr
2.370 euro. Dat is voorlopig het hoogste bod op de veiling van De Standaard ten voordele van Music For Life. De hoogste bieder wordt door Michiel Hendryckx gefotografeerd en ziet zijn foto paginagroot in De Standaard verschijnen. De veiling loopt morgen af.
Met een zes dagen durende radiomarathon, van 19 tot en met 24 december, vanuit het Glazen Huis, willen Studio Brussel en het Rode Kruis geld inzamelen voor de miljoenen moeders die overal ter wereld op de vlucht zijn voor oorlog en geweld.

Bij die ,,crossmediale strijd'' kan iedereen een plaatje kopen, maar elke actie die geld in het laatje brengt is welkom. De Standaard draagt zijn steentje bij met een speciale veiling: Michiel Hendryckx fotografeert de hoogste bieder en het resultaat daarvan wordt paginagroot afgedrukt in de krant.

Eind 2006 had Sandra Schevenels van het Limburgse internetbedrijf Dommel.com er 10.000 euro voor over om Michiel Hendryckx in te schakelen voor een paginagrote foto van haar twee dochtertjes in deze krant. Schevenels zag het als een soort originele nieuwjaarskaart voor haar bedrijf.

Vorig jaar won het engineeringbedrijf Arcadis de Standaard-veiling voor Music for Life gewonnen. Het bedrijf bood 13.600 euro voor een paginagrote foto in de krant. Dat was - op de verkoop van aan auto na - het hoogste bedrag dat met een veiling werd opgehaald tijdens de voorbije editie van Music For Life.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig