Nieuwe aankopen moeten Manchester City redden
Foto: photo news
Manchester City-trainer Mark Hughes hoeft naar eigen zeggen nog steeds niet te vrezen voor zijn job. Meer nog, hij wil komende maand zelf het geld van eigenaar Sheikh Mansour uitgeven aan nieuwe spelers. Vincent Kompany mag zich dus aan nieuwe ploegmaats verwachten.
Manchester City moest afgelopen weekend een pijnlijke nederlaag incasseren tegen de laatste in de stand, West Bromwich. Het team van Rode Duivel Vincent Kompany, die de hele wedstrijd speelde, was lange tijd de betere ploeg, maar in de toegevoegde tijd deelde Bednar de genadeslag uit. De partij eindigde in extremis op 2-1. In het klassement bengelt Manchester City helemaal onderaan. Het staat 18de op 20, en bekleedt zo een van de drie degradatieplaatsen. Reden genoeg dus om coach Mark Hughes met de vinger te wijzen, maar die laat zich niet van zijn stuk brengen. Hij zegt zelf nog steeds in een goed blaadje te staan bij het bestuur. Hij hoopt deze winter te kunnen shoppen op de transfermarkt.

"Ik ben ervan overtuigd dat ik zelf het geld zal mogen uitgeven. Dat is toch zeker de bedoeling. Sheikh Mansour en de voorzitter hebben mij het vertrouwen gegeven. Ze zijn nog steeds positief en ze begrijpen dat we nog volop aan het ontwikkelen zijn", zegt Hughes tegen de BBC.

"We hebben tijd nodig, maar ik ken de kwaliteiten van mijn team en ik ben zeker dat we in de toekomst mooie resultaten zullen boeken."

"We zullen ook goede spelers aankopen zodat we steeds beter worden. Hoeveel het er worden is niet zeker, maar het moeten alleszins spelers zijn die meteen een verschil maken."

Manchester City versterkte zich afgelopen zomer met de Braziliaan Robinho, maar die kampt met blessures waardoor hij nauwelijks aan spelen toekomt.