BRUSSEL - Maandagmiddag werd, in aanwezigheid van de ploegleiding, enkele renners en tal van sponsors, in Waregem de nieuwe service course van het Belgische ProTourteam Silence-Lotto voorgesteld.
De ruimte, 1200 vierkante meter groot, omvat tal van opslagplaatsen voor fietsen, wielen en ander materiaal, een ruime garage waar onder andere de beide bussen van de ploeg rijk hun onderkomen kunnen krijgen, een vergaderzaal en een grote ruimte waar de verschillende mecaniciens aan de slag kunnen.

'We zaten in onze vorige ruimte in Deinze net iets te krap. Vandaar dat een verhuis zich opdrong. We zijn dan ook blij dat wij deze locatie in Waregem gevonden hebben. Ideaal gelegen aan de E17 als uitvalsbasis in een streek waar de meeste voorjaarsklassiekers van het jaar zich afspelen', straalde algemeen manager Geert Coeman.

'De afgelopen vier jaar moesten wij, om maar iets te noemen, steeds op hotel vergaderen met de staf. Dat kan nu hier allemaal gebeuren in een knappe zaal. Vanaf nu klopt het hart van de ploeg zonder meer in Waregem. Vanuit deze basis wordt alles geregeld op zowel logistiek als administratief gebied.' 'Ook een deel van ons wagenpark heeft hier zijn onderkomen. Voor de mecaniciens is dit complex een welgekomen iets waarin ze naar hartenlust aan de fietsen kunnen werken en ze kunnen nu onder andere de wagens volladen in een overdekte ruimte. Ook de vele fietsen, wielen en alles wat bij een sportgroep hoort, is netjes gecentraliseerd en ondergebracht in deze service course.'

Het waren de gelegenheidsmannequins Gorik Gardeyn en nieuwkomer Tom Stubbe die de kersverse koerskledij van Silence-Lotto anno 2009 mochten showen. Het paars en rood van vorig seizoen blijven behouden, maar worden nu vergezeld van een lichtgrijs streepje, wat het geheel net iets frisser moet laten ogen.