Mug lost autodiefstal op
Foto: reuters
De Finse politie heeft een verdachte van een autodiefstal kunnen vatten aan de hand van het DNA van het bloed van een mug. Het diertje werd aangetroffen in de gestolen wagen. Dat hebben de onderzoekers maandag met enige fierheid gemeld.
"Een politiepatrouille inspecteerde het voertuig en trof een mug aan met opgezogen bloed. De mug werd opgestuurd naar een laboratorium en daar werd aangetoond dat het bloed in de mug afkomstig was van een man die voorkwam in de bestanden van de politie", vertelde inspecteur Sakari Palomäki.

"Het is niet de gewoonte om muggen te gebruiken. Tijdens onze opleiding hebben ze ons nooit verteld dat we moeten letten op muggen die aanwezig zijn op een plaats van delict", zegt inspecteur Palomäki. De wagen werd in juni gestolen in Lapua, op zo'n 380 kilometer ten noorden van Helsinki en twintig kilometer verder aangetroffen.

Een procureur moet nu oordelen of het DNA-profiel, dat via de mug werd gevonden, voldoende is om de verdachte aan te houden. De man ontkent de dief van de wagen te zijn. De verdachte verklaarde wel al liftend in de wagen te hebben gezeten.