Bij staaldraadproducent Bekaert in Kortrijk begint maandag om 14 uur een Europese ondernemingsraad. Die is op vraag van de vakbonden samengeroepen, nadat het bedrijf had aangekondigd de vestiging in Hemiksem te willen sluiten.
Bij De vakbonden vragen tekst en uitleg bij die beslissing. Na de ondernemingsraad is er nog overleg gepland tussen directie en vakbonden.

De vakbonden vragen op de ondernemingsraad toelichting bij de plannen van Bekaert om de productievestiging Hemiksem te sluiten. De vraag van de vakbonden blijft het intrekken van die intentieverklaring. Ze vragen Bekaert om alternatieven te overwegen, zoals het verminderen van de productie in verschillende vestigingen die dan alle open kunnen blijven.

Na afloop van de ondernemingsraad staat er nog overleg op de agenda tussen de directie van de Bekaert-groep en vakbondsdelegaties van de Hemiksemse vestiging en van de vestiging in Aalter, waar problemen zijn met het plaatsen van machines.

Met de sluiting van de Bekaert-vestiging in Hemiksem ruim 260 werknemers hun baan verliezen. Op dit ogenblik is het personeel er betaald thuis. Op 5 januari wordt normaal de productie hervat. Eerder al sloot Bekaert vestigingen in Lanklaar en in Waregem.