Het kort geding dat Hassan Iasir, één van de verdachten in het onderzoek naar de moord op agente Kitty Van Nieuwenhuysen, had ingesteld tegen de minister van Justitie, is maandag uitgesteld naar 26 januari.
Hassan Iasir had zaterdag 13 december moeten vrijkomen nadat zijn beroep tegen zijn verdere aanhouding niet tijdig was behandeld door de kamer van inbeschuldigingstelling. Minister van Justitie Jo Vandeurzen stak daar evenwel een stokje voor en zorgde ervoor dat de man in de gevangenis bleef. Iasir en zijn advocaten vonden die detentie onwettig en stelden een kort geding in.

Uiteindelijk werd Iasir zondagavond toch vrijgelaten maar nog in de gevangenis pakten agenten de man opnieuw op, ditmaal in het kader van andere gerechtelijke onderzoeken. Daarvoor werd hij ook aangehouden.

Het kort geding heeft dan ook zijn dringendheid en grond verloren maar de advocaten van Iasir dringen er toch op aan dat de kortgedingrechter uitspraak doet over de kosten van het geding. Dat zou voor hen een manier zijn om aan te tonen dat de detentie inderdaad onwettig was.