Hallelujah op één en twee in Britse kersthitlijst
Foto: rr
Het lied Hallelujah van de Canadese zanger Leonard Cohen breekt een record door op nummer een en twee van de Britse kersthitlijst voor singles genoteerd te staan.
Het gaat om twee covers van het nummer. De versie van van Alexandra Burke van de tv-talentenjacht X Factor staat op 1. Nadat Burke haar nummer had uitgebracht startten fans van Jeff Buckley een internetcampagne om de versie van Buckley ook in de hitlijsten te krijgen. De Amerikaanse zanger, die in 1997 verdronk in de Mississippi, heeft volgens hen de definitieve versie van de song opgenomen.

Uiteindelijk haalde Burke het van Buckley, die op de tweede plaats strandde. De originele versie van het lied kwam binnen op nummer 36.

De dubbele overwinning bekroont een bijzonder jaar voor Cohen (74), die na vijftien jaar kluizenaarschap opnieuw op tournee moest omdat zijn manager met zijn spaargeld was gaan lopen. Die tournee bracht hem ook naar het Brugse Minnewaterpark en twee keer naar Vorst Nationaal.

De verbeten strijd om de Britse charts zou hem 270.000 euro aan royalty's moeten opbrengen. Het nummer is door talloze artiesten opgenomen, van John Cale tot Rufus Wainwright.