De politie heeft zondagavond in een woning langs de Normandiëlaan in Middelkerke het levenloze lichaam aangetroffen van de 69-jarige bewoonster. De vrouw werd volgens het parket met geweld om het leven gebracht. De 20-jarige kleinzoon van de vrouw, die op hetzelfde adres woont, is opgepakt. Ze hadden vrijdagavond ruzie.
De politie ontdekte het lijk nadat een buurvrouw alarm had geslagen. Ze had haar buur al twee dagen niet gezien en stelde vast dat het licht dag en nacht bleef branden. De vrouw verloor bij de feiten veel bloed. In de bloedplas stonden schoenafdrukken. Hoe ze precies om het leven is gebracht, moet een lijkschouwing uitwijzen.

De politie arresteerde onmiddellijk de kleinzoon. Hij is bij haar gedomicilieerd maar verblijft er niet altijd. Volgens de woordvoerder van het Brugse parket vroeg hij regelmatig zijn grootmoeder om geld. Wat hij met het geld deed, werd niet bekend gemaakt. Na zijn arrestatie werd aan de schoenen van de kleinzoon bloed aangetroffen.

De jongeman verscheen vanmiddag voor de onderzoeksrechter in Brugge. Die besliste dat de man in de cel blijft. Volgens het Brugse parket heeft de jongeman nog niet bekend, maar vertelt hij details die alleen een dader kan weten. Hij zou zich volgens de procureur weinig herinneren. De resultaten van de autopsie naar de precieze doodsoorzaak zijn nog niet bekend gemaakt.