In Pattaya in Thailand is zaterdagavond een 42-jarige Belg om het leven gekomen toen hij van het balkon van zijn hotelkamer op de derde verdieping viel. Hij was dronken. Dat meldt de website van de Pattaya Daily News. Het zou gaan om een ongeval.
Het ongeluk deed zich voor omstreeks 22.30 uur (plaatselijke tijd) in het Natural Beach Hotel. Toen hulpverleners ter plaatse kwamen, lag het slachtoffer, Patrick Claes, bewusteloos aan de kant van het zwembad met een blik bier in zijn hand. Hij bloedde onder meer hevig aan zijn hoofd. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

Volgens Pattaya Daily News wees een onderzoek van de politie uit dat er in zijn hotelkamer geen sporen werden gevonden van een aanval of iets anders ongewoons. Het hotelpersoneel vertelde de politie dat Claes twee weken geleden was ingecheckt, veel uitging en dronken terugkeerde, waarbij hij zich vaak vreemd gedroeg. Zo zou hij op een bepaald moment geprobeerd hebben mensen aan te vallen, waarna de politie hem oppakte tot hij gekalmeerd was.

Op de dag van het ongeval stond Claes naar verluidt dronken op het balkom van zijn hotelkamer die uitkijkt op het zwembad, waar verschillende toeristen zich vermaakten, toen hij plots naar beneden stortte.

Volgens Pattaya News Daily komt er nog een autopsie op het lichaam van Claes en werd de Belgische ambassade op de hoogte gebracht.