Een vermoedelijk Amerikaanse raketaanval op een huis in het Pakistaanse grensgebied met Afghanistan heeft maandag aan zeker zeven mensen het leven gekost. Dat hebben bronnen bij Pakistaanse inlichtingendiensten en een ooggetuige gemeld.
De aanval had plaats in de omgeving van Kari Khel, ongeveer vijftien kilometer ten zuiden van Wana in Zuid-Waziristan. De ooggetuige verklaarde dat hij voor de aanval een onbemand vliegtuigje had zien rondcirkelen.

De Verenigde Staten hebben sinds augustus minstens dertig raketaanvallen uitgevoerd in het Pakistaanse grensgebied met Afghanistan. Doelwit zijn Al-Qaeda- en Taliban-strijders die vanuit het tribale gebied aanvallen uitvoeren in Afghanistan.

Pakistan beschouwt de aanvallen echter als een inbreuk op zijn soevereiniteit en zegt dat ze de strijd tegen terreur juist ondermijnen.

Elders in het grensgebied, in Noord-Waziristan, vond de Pakistaanse politie zondag de met kogels doorzeefde lijken van twee broers uit de Afghaanse grensplaats Khost.

Bij de lichamen was een door de Taliban ondertekend briefje achtergelaten waarin stond dat de mannen waren ontvoerd en omgebracht omdat ze voor de VS spioneerden.