10.000 euro voor foto Michiel Hendryckx
Foto: rr
BRUSSEL. Sandra Schevenels van het Limburgse internetbedrijf Dommel.com had er gisteravond 10.000 euro voor over om Michiel Hendryckx in te schakelen voor een paginagrote foto van haar twee dochtertjes in deze krant. Dat geld gaat integraal naar Music for Life, de actie waarmee Studio Brussel en het Rode Kruis geld inzamelen om iets te doen aan het landmijnenprobleem in onder meer Congo en Cambodja.
Sinds donderdag kon iedereen bieden op de veilingsite Ebay. Schevenels zag het als een soort originele nieuwjaarskaart voor haar bedrijf. Haar dochters zullen thuis poseren, bij de foto in de krant komen de nieuwjaarswensen van Dommel.com. Schevenels en haar kroost werden vrijdag door Studio Brussel alvast beloond met ,,Ya Ya Yippee'' van K3.

Dommel.com is een negen jaar oude internetprovider met kantoren in Diepenbeek en Leuven. Sinds twee jaar legt het bedrijf zich toe op adsl en telefonie. ,,Het is de snelst groeiende provider van België'', zegt Schevenels. Met een groot budget voor mediastunts? ,,We wilden sowieso eens iets doen. Dit leek ons wel leuk.''

Sinds dinsdag zitten Peter Van de Veire, Christophe Lambrecht en Tomas De Soete van Studio Brussel opgesloten in een glazen huis op het Martelarenplein in Leuven. Nog tot zondag vuren ze de actie aan met hun babbels en grappen. Het geld stroomt binnen via betaalde verzoekplaatjes (gisteravond al voor 328.000 euro) en via spontane acties, zoals collector's items en buitenkansjes die worden verkocht op Ebay. De ene na de andere BV komt op bezoek in het glazen huis. Op kerstavond loopt Music for Life af.